Традиційний літній табір відпочинку для гравців ХФК «Надія» та їхніх сімей відбувся з 29 липня по 4 серпня 2024 року в с. Згорани Волинської обл.

25 учасників табору жили в будиночках на березі Згоранського озера, купалися, засмагали, грали в волейбол, футбол, гуляли по лісі, намагалися ловити рибу, а вечорами збиралися біля вогнища для того, щоб досліджувати Біблію. Тема табору — “Протестуй свою віру”. Кожного вечора і діти, і дорослі мали чудову можливість визначити, наскільки вони вірні, наскільки вони віруючі і чи віруючі вони взагалі. Щодня читали і роздумували над одним розділом Послання Якова, діти виконували самостійні роботи. Погода була чудова. Їжу готували по черзі, і кожний день був якийсь сюрприз від сім’ї, яка чергувала на кухні. Слава Богу за дуже гарний і корисний час!

“Табір, який я чекав ціле літо, — це Згорани. Виїхавши об 11:10 з бази, цілу дорогу ми з друзями розмовляли, жартували, грали в ігри, тому час минув доволі швидко. Приїхавши, ми швиденько розселилися по кімнатах і пішли купатись. В перший день вода була тепла, як і погода. Скупнувшись, ми пішли на вечерю. На вечері ми їли шашлики з овочами.  Після вечері в нас був біблійний урок, на якому нам сказали тему табору — “Перевір (протестуй) свою віру”.

Далі в нас був вільний час, хтось грав у піонербол, в настільні ігри, хтось просто відпочивав.

В наступні дні ми двічі їздили на футбол, але цього табору він мені не сподобався, тому що було замало футболістів для гри.

Також ми кожен день по кілька разів ходили купатись. На пляжі всіх нас зачарувала бабуся з пончиками, вони були настільки смачні, що було тяжко зупинитись. Напевне, літом в неї дуже просувається цей бізнес 🙂  Також мені дуже сподобалось стріляти з пневматичної рушниці, я попав по кришечці аж 3-4 рази.

Я був дуже радий, що не було багато комарів.

Також за час табору ми навчилися розпалювати вогнище.

В останній день ми прибрали територію і вирушили додому”.

“Цього року я вперше побувала у таборі. Мені все сподобалося: їжа, природа, озеро, будиночки, в яких ми жили, люди, з якими ми там познайомилися. Кожен день був по-своєму особливий і цікавий. Мені не сподобалося тільки те, що озеро було холодним, і те, що табір дуже швидко закінчився, я б хотіла, щоб він був довшим. Дякую вам за цей прекрасний тиждень у таборі!” (Аня Христюк)

“Цього року я вперше побувала в такому таборі. Я дуже довго його чекала, і у мене було безліч очікувань. Ще до того, як ми виїхали, я вже встигла познайомитися із однією зі своїх сусідок. Дорога пройшла дуже добре. Мені дуже сподобався будинок, в якому ми жили. Також мені дуже сподобався ліс і краєвид, який був неймовірний. Мені дуже сподобалося, що в таборі всі були дружніми і що зі всіма було приємно спілкуватися. Озеро було неподалік від бази. Хоча вперше заходити в воду було прохолодно, але з часом ти звикав до такої температури. Також великим плюсом було те, що там майже не було комарів, хоч  ми й жили в лісі. Звичайно, у таборі була дуже смачна їжа, і я дуже вдячна всім людям, які готували. І ще мені дуже сподобалися біблійні уроки. Вони були цікавими і зрозумілими. Я багато чого навчилася і зрозуміла з них. Також корисними для мене стали самостійні завдання, які ми виконували, так як завдяки їм я зрозуміла себе трохи краще і те, що мені не вистачає. Також після табору я полюбила деякі речі, які раніше не любила робити. Я мала змогу поспілкуватися з людьми різного віку і характеру, і почула від них багато нового і цікавого. Я отримала безліч неймовірних емоцій, і я дуже сильно хотіла залишитися там якнайдовше. Я дуже рада що побувала там, і надіюсь що матиму змогу ще раз це зробити наступного року” (Софія).