Християнський євангелізаційний табір для освітян «Запали свою любов до Бога», який проводили співробітники відділу християнської етики ХМ «Надія — людям» з 28 липня по 3 серпня 2024 року, проходив в с. Поляна Закарпатської обл. на базі Благодійного фонду «Віфанія».

Назва табору була співзвучна з темою біблійного курсу, який щодня вивчали його учасники. Основна мета табору — через проповідь освітянам Доброї Звістки Євангелії, Великої Заповіді та Великого Доручення нашого Господа Ісуса Христа запалити в них любов до Бога, Його Слова, молитви, поклоніння та благовістя.

Всього в таборі було 68 учасників. Особливістю нашого табору для освітян є те, що ми запрошуємо педагогів невеликими групами з різних регіонів, частково тих, хто вже був раніше і з ким у нас побудовані стосунки, і частково нових учасників, які вперше їдуть у християнський євангелізаційний табір.

З початком повномасштабної війни, вже третій рік поспіль і освітяни, і команда беруть з собою в табір своїх дітей, з якими наставники окремо проводять заняття і біблійні уроки.

Як і в попередні роки в табір були запрошені і приїхали цьогорічні переможці і призери всеукраїнського конкурсу-фестивалю «Вчитель року предметів духовно-морального спрямування». Щороку в табір приїздять представники Полтавської і Сумської асоціацій педагогів-християн, Рівненського та Черкаського інститутів післядипломної педагогічної освіти, директори, завучі шкіл, викладачі вишів, представники міських, районних і обласних управлінь освіти, товариства «Просвіта» тощо. Усі вони є активними у своїх школах, містах (районах), областях і відстоюють виховання дітей на основі біблійних християнських цінностей. Участь у таборі – це проповідь Євангелії і духовне збудування, але також і обмін досвідом про те, як кожен на своєму місці втілює християнські цінності і біблійні істини в освітньому і виховному процесі в сучасній українській школі.

Ті, хто був вперше в християнському таборі, пережив справжнє культурне потрясіння: під час співу євангельських пісень капали сльози, під час вивчення біблійних уроків було видно, що дехто вперше вивчає Боже Слово і їм надзвичайно цікаво! Майже щодня після проповіді педагоги ставили запитання щодо віри в Бога і розуміння доктрин спасіння, викуплення і оправдання через віру в Ісуса Христа, які по-особливому їх цікавили, і вони хотіли докладно у цьому розібратися. Практично всім педагогам подобається метод вивчення біблійних курсів, коли ми уважно, вірш за віршем вивчаємо Писання, позначаємо ключові слова і даємо відповіді на запитання, уважно спостерігаючи текст з Біблії. Так ми створюємо умови для того, щоб Бог Дух Святий діяв у серцях освітян через Своє Слово.

 

Слава Богу за цей благословенний час для усіх нас і щира вдячність усім нашим друзям і партнерам за молитовну і фінансову підтримку.

 

Відгуки учасників табору:

 

Пані Наталія з Рівненської області: За час перебування в таборі я ожила та оновилася. Як це? Поясню. В мене була і є міцна віра в милосердя та всемогутність нашого Творця. Але в таборі я дізналася, що мало вірити, потрібно довіряти Йому. Довіряти, що Господь знає серце кожного з нас, бачить, чого саме я зараз потребую.

Велика подяка команді, яка організувала цей прекрасний і надзвичайно корисний обмін досвідом учителів, які з’їхалися з усіх куточків України; за доступні для мого розуміння й цікаві біблійні заняття та вечірні проповіді. Повертаюся додому із запаленою любов’ю до Бога, Божого Слова та молитви, і буду намагатися запалити, передати цю любов іншим.

 

Пані Ірина з Черкаської обл: Під час перебування в таборі я зрозуміла багато важливих речей: що потрібно постійно читати Біблію, хоча б 15 хвилин на день, що дуже важливо розпочинати день з вранішньої розмови з Богом, коли просиш мудрості і благословення на прийдешній день, а також закінчувати день з Богом. Мене зачепив за душу, спонукав замислитися й надихнув працювати далі біблійний курс «Запали свою любов до Бога», зацікавили психологічні тренінги та заняття з арттерапії, захопили проповіді пастора та розповіді про картини видатних художників на християнську тематику.

 

Пані Ярина, м. Рівне: Хочу висловити велику вдячність за можливість побувати в таборі для освітян. Я поїхала сюди, аби знайти Бога по-справжньому. І Він відкрився мені по-особливому. А я відкрила Йому двері свого серця. Щиро покаялася. Я проситиму Його завжди бути поруч зі мною, старатимусь бути такою, щоб бути приємною Йому. Шукатиму затишну Церкву. Відчуваю Його силу і велич в цій красі, яку ми бачили тут, в горах, Його благословення в кожному дні. Уроки та проповіді торкалися моєї душі. Безмежно щаслива і вдячна кожному, хто доклав зусилля для того, щоб цей табір відбувся, адже я знайшла Бога!