Нещодавно керівник нашої місії Тарас Приступа разом із нашим перським співробітником Мані відвідали Грузію та ще одну країну.

У Тбілісі наші брати познайомилися й підтримали сім’ю перських християн, які несуть служіння в міжнародній церкві, а також працюють з біженцями з різних країн, надаючи гуманітарну та соціальну допомогу та благовістячи. В неділю наш керівник і пастор проповідував там з перекладом на мову фарсі, і це богослужіння транслювали в перськомовні країни.

Бог дав можливість відвідати табір біженців неподалік Тбілісі, де перебувають вихідці з Узбекистану, Ірану, України, Росії, африканських країн. Деякі біженці живуть там уже понад п’ять років, вони бідні й розгублені, не мають ні документів, ні громадянства, ні перспективи. Чоловіки пиячать. Втішило те, що одна перська жінка-християнка, що також живе в цьому таборі, збирає там дітей різних національностей і розповідає їм Добру Новину.

Як багатонаціональна країна, Грузія – велике місійне поле, і там є гостра потреба в Божих працівниках. Моліться, будь ласка, про це!

В іншій країні наші служителі зустрілися з працівниками місії та групою віруючих з Близького Сходу. Особливістю служіння гнаній Церкві є те, що люди, які увірували в Христа, нерідко роками вимушені очікувати можливості охреститися. При зустрічах із ними видно живу віру, сильне бажання слідувати за Ісусом. А це слідування має ціну – хтось втрачає роботу, когось зрікаються рідні, хтось терпить фізичні й моральні утиски, когось вкинули до в’язниці, а дехто навіть був позбавлений життя…

Слава Господу за те, що ніякі труднощі, заборони, погрози та переслідування не можуть зруйнувати Божий задум, адже «Слова Божого не ув’язнити» (2 Тим. 2:9), і Його Ім’я прославилося через наше спільне служіння хрещення. На місце збору приїхали більш як двадцять людей, і більше як половина з них були охрещені по вірі.

У цій групі була жінка, хвора на рак. Брат Мані розповідав, що саме вона завжди пише йому підбадьорливі коментарі. Дивовижно, що жінка, яка сама перебуває в складному становищі й проходить випробування важкою хворобою, підтримує інших.

Ще одна жінка — вдова, виховує трьох маленьких дітей. Моліться про її вплив на дітей, щоб вони, бачачи її життя, захотіли довірити свої життя Ісусу.

Старший чоловік, який прийняв хрещення минулого року, цьогоріч привіз свою дружину, дочок та онуку, тому що члени його родини, побачивши його змінене життя, теж захотіли віддати своє життя Ісусу Христу. Під час спілкування дідусь упевнено сказав: “Я не знаю відповідей на всі ваші запитання, але я точно знаю, що Ісус мене дуже любить!”

Молода сестра, з якою наші працівники познайомилися минулого року, коли вона приїздила, щоб вступити в Завіт з Господом, за рік пережила чимало негараздів: її виселили з гуртожитку, виникли проблеми на роботі, — але дівчина мужньо й вірно проходить усі випробування.

Під час підготовки цієї поїздки Господь милістю Своєю відвів від великої небезпеки. Виявилося, що один чоловік тільки удавав із себе брата, а насправді намагався дізнатися про інших учасників зустрічі, щоб завдати шкоди християнам.

Моліться, про захист наших братів і сестер і про те, щоб їхня віра з кожним днем і з кожним випробування тільки міцніла і зростала.