Нам дуже приємно, що ви чекаєте новин від християнської місії «Надія – людям»! Слава Богу, що попри будь-які труднощі, ви своїми молитвами й живою участю постійно перебуваєте у вирі подій. Адже кожен з нас може стати відповіддю на молитви та учасником Божих справ, які відбуваються в Україні та серед інших народів, де сьогодні сповіщається Євангеліє.

Луки 18:27 «… неможливе в людей, можливе є в Бога…»

Як іде служіння в Італії?

Пастор-благовісник Ярослав Довгий, про якого ви молитеся, часто проводить вуличні євангелізації. З великим інтересом слухають італійці. Наші люди зараз, на жаль, закриті. Просимо молитися про це Тому, в Чиїй владі відкривати і змінювати серця. Карантинні обмеження на загальні збори позначаються на служінні Ярослава, бо вони не мають свого приміщення. Подяка Богу за домашні групи та онлайн-навчання, спілкування та душеопікунські консультації по телефону! Ви можете дуже допомогти молитвами про те, щоб Господь давав мудрість, як проводити в таких умовах служіння підліткового клубу.

Переміщення місіонерів в Азії

Дивним чином в цьому році Бог повів азіатське служіння. Одна сім’я родом із Середньої Азії. Вони майже п’ять років несли служіння недосягнутому Євангелією Уйгурському народу в Східній Азії. Однак держава створила для сім’ї служителя такі умови, що стало неможливо довше легально перебувати в країні. Вашими молитвами сім’я вже на батьківщині, перед цим вони провели серйозну розвідувальну поїздку до уйгурів, які проживають в Передній Азії. Служитель готується до переїзду туди, як тільки в тій країні буде послаблено карантин.

Паралельно українська місіонерська сім’я в Середній Азії поїхала в сусідню країну і раптово виявила «відкриті двері» там, куди їх не хотіли впускати кілька років поспіль. Обставини виявилися настільки сприятливими, що короткострокова поїздка переросла в переїзд. Благо, колишнє служіння вже в надійних руках учнів і навіть без особистої присутності нашого служителя розвивається досить успішно. Моліться, будь ласка, за облаштування сім’ї на новому місці!

Служіння на півострові

Помалу рухається служіння місцевому нехристиянському народу. Вихідні та святкові дні використовуються для відвідування сімей в селищах. З початку року було вже більше десяти поїздок з літературою, солодкими подарунками дітям, продуктовими наборами для малозабезпечених. Коли господарі запрошують в оселю, служителі не відмовляються. Якщо спілкування йде добре, то не поспішають йти. У деяких сім’ях провели пів дня, а в якихось і весь день. Благовісники не прагнуть відвідати максимальну кількість домів, але бажають вкоренитися в дружбі з тими, хто хотів би спілкуватися і слухати про Бога. І Господь благословляє такими людьми! Деяким людям їхні родичі заборонили такі зустрічі. Просимо молитися про такі душі. Ми дуже раді, що ви, дорогі друзі, мали можливість послужити коштами для придбання продуктових наборів. Для багатьох бідних сімей на півострові ця допомога дуже і дуже доречна.

Служіння народам Близького Сходу

Сім’я нашого брата-благовісника перською мовою зіткнулася з серйозним випробуванням під час хвороби на ковід19. Коли вони потребували додаткового кисню, в місті їх проживання не було вільних місць в лікарнях. Навіть в приватних клініках за шалені гроші нічого неможливо було знайти. Брат і його дружина дуже вдячні Богу за українських друзів, які організували пошук лікарняних місць і їхнє транспортування в інше місто, де їм надали належне медичне обслуговування. Зараз всі здорові і служіння триває. Дуже важливі ваші молитви про підготовку та проведення чергового хрещення іранських братів і сестер, які увірували завдяки медіа служінню мовою фарсі.

Розширюється арабське служіння

Служитель арабомовним народам в Україні вирішив приділяти максимум часу та зусиль для розвитку медіа служіння. Він почав вивчення Євангелія від Івана, щоб написати тексти для телепередач. Брат-пастор також дякує Богові за те, що маленька арабська громада знайшла нове приміщення для церкви. Як добре, що всі ми разом можемо брати участь в розвитку арабського медіа служіння і молитися за проповідь Євангелія арабам в Україні та в усьому світі!

Випуск в біблійному коледжі

Ми дякуємо Богу за фінальну сесію по предмету «Систематичне богослов’я», яку яскраво й переконливо виклав Андрій Данилович Резуненко з м. Харкова. Матеріал був дуже практичним і корисним для особистого росту і служіння всіх слухачів. 11 братів і сестер, які успішно пройшли всю навчальну програму і виконали всі завдання, отримали дипломи про закінчення коледжу. Деяким молодим братам порекомендували продовжити своє навчання в Школі Біблійної проповіді. Завдяки хорошим відгуками випускників про коледжі в своїх церквах, нова група бажаючих вчитися замість очікуваних 30-ти складається з 45 осіб, тому є молитовна потреба про додаткове матеріальне забезпечення їхнього навчання.

Проект SALT Ukraine

Запрошуємо розділити з нами радість благословень, які пережили всі учасники нового проекту SALT! З січня по березень 2021 року команда служителів церкви McLean Bible Church через програму Zoom проводила для російськомовних служителів навчання по заснуванню нових церков. Понад 200 братів одночасно могли навчатися і отримувати практичні поради, як ефективно насаджувати нові церкви. Фіналом онлайн-навчання стала зустріч запрошених учасників проекту SALT в м. Рівне на базі місії «Надія – людям». Це було дуже корисне спілкуванняоі для пасторів, і для братів-засновників нових церков. Деякі вже почали цей процес, деякі готуються до старта.

Опитування, чи всі школярі мають вдома Біблію

Учителі християнської етики з двох шкіл м. Рівного звернулися в місію з проханням забезпечити Бібліями їхніх учнів, які вивчають християнську етику. У ЗОШ № 19 та ЗОШ № 13 є разом 130 таких дітей (2, 3, 5, 9 клас), і більшість із них не має вдома Біблії. Слава Богу, у нас була можливість подарувати їм Біблії та іншу навчальну літературу.

Телефонне опитування вчителів християнської етики з інших шкіл міста показало, що є велика потреба в Бібліях, Дитячих Бібліях, духовній літературі, посібниках. Працюємо над цим, оскільки йдеться про велику кількість літератури. Моліться з нами, щоб у цій справі Ім’я Господа було прославлене.

Зазирнемо на кухню часопису для вчителів

Надія Доля працювала у двох традиційних напрямах: розповсюдження журналу і підготовка наступного номеру. Після того як ми отримали з друку наклад «Слово вчителю», треба було його розподілити/розвезти/роздати/розіслати, а відтак готувати наступний випуск. При цьому часто доводиться попередньо зв’язуватися з адресатами, такі телефонні розмови іноді короткі й ділові, а іноді перетворюються у справжні духовні бесіди, люди потребують не лише друкованого слова, але й живого спілкування, особливо в умовах дистанційного навчання і в умовах, коли уроки християнської етики не є пріоритетними для адміністрації школи. Ось що відбувається, завдяки тому, що ви молитесь!

Конкурс «Учитель року»

Хочеться дякувати Богові за тих людей, які працюють не просто з необхідності й заради заробітку, а це є їхнім покликанням і посвяченням. Серед таких людей – організатори і учасники XV Всеукраїнського фестивалю-конкурсу «Учитель року предметів духовно-морального спрямування». 20 та 27-28 березня мали онлайн-спілкування з учителями, які проходили конкурсні випробування, показували фрагменти уроків, демонстрували майстер-класи. Плануємо запросити їх до співпраці в журналі. Слава нашому Богу, Який дає можливість продовжувати служіння педагогам!

Милістю Божою вони протрималися …

Християнський флорбольний клуб «SKY» відзначив свою 6-ю річницю. Всі друзі зібралися на святкування, відмінно провели час за іграми, конкурсами, чаюванням і тортом. Говорили про те, що таке успішна команда. Дивились в Слові Божому, що такою команда може стати тоді, коли гравці підтримують одне одного, моляться одне про одного, слухаються тренера. Найкраща наша підтримка – Ісус Христос, Який завжди поруч і Який життя Своє віддав за нас, щоб ми могли жити. Сердечна подяка нашому великому Богу за можливість існувати шість років, за молодих людей, які прийняли Христа в своє серце. Спасибі, що Господь по Своїй милості приносив і приносить плоди в Свою славу!

Навіщо потрібні християнські футбольні турніри?

Слава Богу! З приходом весни Він дозволив провести три турніри під відкритим небом для хлопців різного віку! ХФК «Надія» приймав у себе в гостях у м. Рівне на «Відкритті сезону 2021» друзів з Християнського Футбольного Союзу України (ХФСУ). Це були команди «Тріумф» з м. Радивилова, «ІБЦ» з м. Ірпеня, «Орлан» з м. Ковеля, «Power» з м. Рожища. Дякуємо Богу за можливість передавати Його Слово підліткам. «Освяти їх правдою! Твоє слово то правда». (Ін 17:17)