Господь з нами! Віра в це дає впевненість рухатись далі попри те, що відбувається у світі.

Ми не маємо боятися й зневірюватись. У нас є важливе доручення — підтримувати й молитись за наших служителів. Читайте, будь ласка, наші місіонерські новини й прославляйте нашого Бога!

…з нами ж — Господь, наш Бог, щоб спасати … 

2 Хр. 32:8

Служіння в Італії

Наш брат і вірний Божий служитель Ярослав Довгий разом із родиною присвятили багато років свого життя служінню слов’янам та італійцям в місті Казерта, що в Італії. Складали плани, як розвивати служіння далі. Але Господь розвернув їхнє життя в зовсім неочікуваному напрямку. Останні роки Ярослав хворів, проте лікарі ніяк не могли встановити діагноз. Наприкінці минулого року Господь благословив його зустріччю з хорошим спеціалістом, професоркою медицини, яка змогла встановити діагноз і підібрати підтримувальну терапію. Водночас повідомила, що вилікувати таку хворобу в Італії неможливо. Зрозуміло, що в серці Ярослава виникло багато запитань до Бога. Десять місяців молитви й нерозуміння ситуації не зруйнували його віри в Божу суверенність, а навпаки — сім’я Ярослава бачить сьогодні ясність, куди й чому направляє їх Господь. Виявилося, що в США лікують хворих з таким діагнозом. З Божою допомогою вдалося швидко владнати всі організаційні питання й знайти необхідні кошти на переліт. Наприкінці вересня Ярослав і Оксана з донькою Євою вирушать у подорож. Можливо, після закінчення лікування Господь поверне їх до Італії. Сім’я Довгих готова слідувати за Господом, куди Він поведе.

Арабське служіння у Франції та в Україні

Більшість арабськомовних студентів, які навчалися в Україні й кому служили наші брати, повернулися на батьківщину.

Початок війни в Україні спонукав одного з наших арабських служителів вивезти свою багатодітну родину з півдня України у Францію. І це не випадково, адже наш брат відмінно володіє як арабською, так і французькою мовами, оскільки він родом з мусульманської країни, де обидві ці мови є офіційними. Він відразу ж розпочав служити людям в тому регіоні Франції, де є чимала кількість мігрантів з країн арабського світу та біженців з України.

Інший наш співробітник, родом із Сирії, був змушений тимчасово переміститися з сім’єю в більш безпечну частину України, проте продовжує створювати відеопроповіді для арабського християнського ютуб-каналу, а також дистанційно спілкується з членами української арабської церкви і продовжує навчати українських віруючих, як благовістити людям, що прибувають в Україну з країн Близького Сходу.

Перське служіння

Щира вдячність Богові й усім, хто бере участь у розповсюдженні Божого Слова серед перського народу! Чимало церков і окремих учнів Христа змогли в цьому році отримати друковані Біблії своєю рідною мовою. Це велика радість і підбадьорення в умовах суворих гонінь. Ми молимося про лідерів церков і про тих братів і сестер, які ув’язнені в закритих для Євангелії державах Близького Сходу. Ми молимося про сім’ї наших братів, які взимку були закатовані за їхню віру в країні, де нещодавно до влади прийшли терористи.

Хоча через війну в Україні наш керівник перського служіння опинився в еміграції, Господь і там дає йому велике бажання, сили й можливості здійснювати медійне служіння мовою фарсі, а також планувати нові заходи цієї осені. Будь ласка, моліться про конференції з особистою присутністю і зустрічі для перськомовних християн в нейтральних країнах, які допоможуть зміцнити їхню віру, поглибити знання Біблії та віровчення, звершити таїнства, які заповів нам Господь і які неможливо вільно здійснити на їхній батьківщині.

Служіння в Середній Азії

У сім’ї наших українських співробітників у Середній Азії з Божої ласки все гаразд. Вдалося подорожувати й відвідати старих і нових друзів та сім’ї, які збираються, щоб вивчати Слово й будувати свої шлюбні стосунки на Його фундаменті. Сімейне служіння, яким займається наш брат із дружиною, є надзвичайно актуальним у цих країнах. Моліться, будь ласка, про їхніх учнів з місцевих народів, які пройшли курс занять і тепер самі служать і наставляють подружні пари. Є низка людей, чиє життя змінилося завдяки роботі Святого Духа і вашим молитвам. Восени наш співробітник розпочав навчання в державному університеті, щоб отримати диплом, який дозволить йому офіційно надавати психологічні консультації. Моліться, щоб він міг використовувати це для слави Божої і для побудови стосунків з людьми, які не знають Христа!

Маріупольська церква в розсіянні

Маріупольську церкву “Слово Істини” війна розпорошила буквально по всьому світу. Три сім’ї зараз у Німеччині, дві — у Польщі, кілька родин залишилися в Україні, хтось виїхав у Чехію, хтось — у Грузію, а хтось уже за океаном. Чужина, мовний бар’єр, невизначеність, гостре бажання і неможливість повернутися додому безумовно пригнічують людей. Один раз на місяць церква збирається на онлайн-служіння. Пастор Станіслав Колпаков докладає всіх зусиль, щоб підбадьорити, а за можливості, й провідати своїх братів і сестер. Ось його молитва: “Боже, дай нам вірні серця, які б любили Тебе, свою країну і людей, які чекають нашої допомоги, наших молитов і Євангелії, переломленої через самовіддане співчуття”.