Під такою назвою наш відділ християнської етики провів перший з трьох християнських таборів в с.Поляна Закарпатської області 14-20.07.2023 р. для дітей віком 12-14 років, щоб навчити їх молитися до Бога так, як навчав Христос.

Всього було 50 учасників табору (41 дитина та 9 членів команди). Команда і водій – віруючі євангельських церков Рівненської області. Були діти з шкіл-інтернатів, а також деякі діти з сімей віруючих. У цьому таборі взяли участь два учні – переможці Олімпіади «Юні знавці Біблії – 2023» з Київської і Волинської областей. 40 учасників і членів команди в такому таборі були вперше.

Кожний табірний день мав свою тему і діти вивчали напам’ять новий золотий вірш: молитва (Ісаї 55:8), поклоніння Богу і відданість (Матвія 6:9), покірність (Матвія 6:10), що для мене насущне… (Матвія 6:11-12), на сторожі життя (Матвія 6:13). Щодня потрібно було підготувати командами і виконати креативні завдання: 1) стіннівка новин; 2) відеосюжет новин; 3) фоторепортаж з коментарями і звуковими ефектами; 4) реклама; 5) сценка, пантоміма, пісня, декламація вірша. Вранці й увечері була спільна духовна частина: прославлення Бога співом, проповідь Божого Слова, молитва. Потім команди розходились по локаціях на біблійні уроки. Опісля хтось ішов на рукоділля, хтось — на спорт. Кожного дня після обіду організовували поїздки: або на оздоровлення в термальних водах Берегове і Косино, або на екскурсії: замок Шенборна, санаторій «Квітка полонини», замок «Паланок» в Мукачево. Увечері після духовної частини, представлення завдань, молитви команди розходились на снек і спілкування з наставниками, обговорюючи події дня. За час табору ми провели дві загальнотабірні гри: 1) Імена Бога; 2) Дорога, яку пройшла Любов (шлях Ісуса Христа на Голгофу).

Для багатьох дітей була незвичною дисципліна: кімнати окремо для хлопців і окремо для дівчат, після відбою не можна ходити по кімнатах, а всі мають відпочивати. Деяким дітям проводили виховні бесіди, щоб викорінити нецензурну лексику. Усі швидко здружились, і з кожним днем ми спостерігали як Бог через Слово впливав на кожного учасника табору, у багатьох з’явилось бажання молитись, вивчати Біблію, співати. Ми вчили дітей відкривати свої серця для Бога і любити ближніх.

Після табору діти мають і надалі контакт зі своїми наставниками, спілкуються, дехто почав відвідувати недільну школу в євангельській церкві. Моліться, будь ласка, разом із нами, щоб Господь відкрив їхні серця і всі вони стали дітьми Божими!

 

Відгук однієї з учасників:

«Побачивши гори, побувавши на дивовижних і чудових екскурсіях, можу з впевненістю сказати, що немає таких слів аби описати цю красу. Звичайно, у цій красі я бачу могутність Бога і Його присутність в моєму житті. Через біблійні уроки, проповіді та прославлення я усвідомила, що молитва є дуже важливою. Біблійні істини мене вражали з кожним разом усе більше. Читаючи Ісаї 53 розділ я зрозуміла, як сильно Господь нас любить і наскільки могутня милість Божа. А дівчатка в моїй кімнаті були просто чудові, ми відразу подружились.

Як і в кожному дозвіллі є свої мінуси й свої плюси. Почну з позитивного: 1) цікаві й змістовні біблійні уроки; 2) екскурсії і поїздки на термальні води та в аквапарк; 3) подорожі в автобусі, які ніколи мене не втомлювали; 4) позитивні і дуже добрі наставники; 5) та ще багато чого…

Мінуси: 1) табір швидко закінчується, хотілось би його продовжувати й продовжувати. Але це нереально, тому я дякую Богові за таку можливість та дякую всім тим, хто докладає свої зусилля і кошти для нашої радості і позитивного настрою. Щиро дякую за все!»

Богдана 14 р.

Відео з табору