З 25 по 31 липня 2022 року в мальовничому куточку українських Карпат відбувся християнський табір-семінар для освітян. Особливістю цього табору, який християнська місія «Надія – людям» проводить уже багато років поспіль, було те, що в ньому вперше були не лише дорослі, але й діти. З погляду організаторів, це був вимушений крок, враховуючи воєнний стан у країні і те, що серед учасників табору були внутрішньо переміщені особи, які не могли залишити своїх дітей. Однак після завершення табору можна сміливо стверджувати, що в Божих планах від початку був саме такий формат табору, тому що благословень було надміру для всіх.

І найпершим благословенням було саме місце його проведення: тихе, спокійне, безпечне, без виття сирен, гуркоту гармат і обстрілів.

Освітяни з різних куточків України отримали чудову можливість поділитися досвідом викладання християнської етики зі своїми колегами, а також дізнатися про ситуацію з впровадженням цього предмета в різних областях.

Протягом семінарів, які проводили співробітники місії Руслана Ковальчук і Аркадій Сльоза на основі курсу «Смертельні гріхи: перемога над руйнівними спокусами», учасники табору вчилися боротися з гріхами, які руйнують нас зсередини. Читали багато уривків із Біблії, де написано про гордість, гнів, заздрість, ненаситність та лінь та обговорювали в групах, як розпізнавати їх у своїх учинках і до яких наслідків вони призводять.

У своїх відгуках учасники табору висловлювали подяку пастору з Івано-Франківська Сергієві Кириленку за прекрасні проповіді. «Його трактування та роз’яснення Біблії були простими та зрозумілими. Водночас яскравими ілюстраціями, порівняннями та прикладами він пробуджував наші серця і в результаті чітко показав, що потрібно для того, щоб отримати вічне життя».

У цей час діти під керівництвом молодої сестрички з рівненської церкви Надії Максимович також вивчали Слово Боже та займалися рукоділлям, вивчали християнські пісні, готували виступи на вечірні зібрання.

А ввечері всі разом об’єднувалися в поклонінні і прославлення нашого Господа Ісуса Христа. Музичне служіння вела сім’я Антона і Насті Сульжуків зі Здолбунова.

***

«Табір 2022 змінив моє життя кардинально. Я збагатилася духовно, отримала відповіді на питання, які цікавили мене протягом усього мого життя. Дякую Богові за таку можливість» (Оксана П.)

***

«Вивчаючи Біблію в таборі, я дізналася, що спасіння отримає той, хто має щиру віру, а віра — це дар Божий, який людина отримує, читаючи Слово Боже. Після повернення додому я розпочала читати книжку “Послання надії”, яка містить Новий Завіт, Книгу Псалмів та Історію створення людини. Однозначно, такі табори роблять нас кращими, наближають до Бога, дають бажання змінюватися самим і змінювати своє середовище» (Олеся К.)

***

«Щоденне читання Слова Божого в таборі укріпило мене духовно, вселило в мене віру в те, що Господь керує моїм життям, моїм часом, моїми планами, збільшило в мені любов, допомогло зрозуміти, що потрібно довіряти людям, допомагати людям, молитися за кожну людину, навіть за ворогів, і покладати надію лише на Господа» (Лєна К.)

***

«Завдяки цьому табору я змогла переглянути своє життя, яким воно є зараз і як може змінитися, якщо все довірити в Божі руки. Намагаюся на практиці застосовувати знання, отримані на семінарі, повернулася до щоденного читання Біблії» (Влада Я.)

***

«У християнському таборі ми вивчали Слово Боже. Біблія — це найважливіша книга у світі. Кожна людина повинна знати, що написано в цій особливій Книзі, бо її автор Сам Бог. Я зрозуміла, що людина, яка не читає Біблії, марно тратить своє життя» (Надія Я.).