У с. Поляна Закарпатської обл. 8–14 січня 2024 року відбувся підлітковий християнський табір «Він є!», організований працівниками відділу християнської етики місії «Надія — людям» Русланою Ковальчук та Аркадієм Сльозою.

Учасники табору, а це підлітки з Рівненщини, Хмельниччини, Тернопільщини та Івано-Франківщини, вивчали перші 5 розділів Євангелії від Івана, прославляли Бога співом, виконували різноманітні творчі завдання на основі вивченого матеріалу, мали цікаву програму активного відпочинку в горах і оздоровлення в термальних басейнах.

Під час ближчого знайомства з учасниками нашого табору ми дізнались, що серед них є вимушені переселенці з м. Лисичанська Луганської обл., м. Дніпрорудне Запорізької обл., що в однієї дівчинки рідний брат загинув на фронті.

Ми мали велику радість бути свідками покаяння і духовного народження трьох 16-літніх молодих людей, всі вони були також і літом 2023 року в попередньому християнському таборі. Усі троє заявили про своє бажання довірити своє життя Господу й прийняти водне хрещення, стати членами помісних церков у своїх містах.

Цього року Господь так зробив, що наставниками і членами команди стали молоді люди, які самі раніше були учасниками наших таборів і покаялись та народились згори у нас на очах.

Ми вдячні за молитовну підтримку і фінансову допомогу у проведенні табору усім нашим друзям з України і нашим партнерам зі служіння Global Recordings Network з Бельгії.

Нехай Господь Бог вас рясно поблагословить за багатством Своєї благодаті!

Аркадій Сльоза

Цей табір був чудом Господнім. Було дуже багато цікавого: зібрання, біблійні уроки, розваги, їжа… Я в цьому таборі не перший раз і можу сказати, що хочу приїхати знову. Цей табір направляє людей на життя з Богом, з кожним разом моє серце відкривається все більше і більше. Я дуже щаслива, що поряд з нами був Христос, Який допомагав нам в усьому, Який благословив цей табір і послав людей, які підтримали нас коштами.

Було цікаво, коли ми читали і обговорювали історії з Біблії. З них я багато чого взяла для себе: що життя без Бога марне, не дає ніякого насичення, позбавлене сенсу і любові. Після цього табору я часто думаю про життя з Богом і розумію, що в кінці я буду з Ним.

Все було класно, був тільки один мінус, що ми рано вставали, але я розумію, що без цього було б менше часу для всього корисного і важливого.

Кожна деталь табору мала якийсь сенс. Також ми підтримували наших військових: плели для них браслети, писали листи, малювали малюнки. Те, що в нас у країні війна, ще більше спонукає до того, щоб просити Бога про спасіння.

Ми знімали сценки, брали інтерв’ю для того, щоб краще розуміти і запам’ятати Боже Слово. На вечірньому зібранні були цікаві питання про Бога, які добре роз’яснювали. Дуже багато чого залишилось у думках, у пам’яті, особливо те, що Бог віддав Свого Сина заради нас.

В цьому таборі деякі увірували, але були й ті, які вірять в щось інше. Розмовляючи з ними, я зрозуміла, що це абсурд і тільки  Бог здатен змінити тебе, змінити твої думки і очистити твою душу, і дати тобі нове життя. Ці спогади залишаться зі мною назавжди, тому дякую всім, хто посприяв тому, що я побувала в цьому таборі.

Даша Н.

Я щиро вдячна за гарно проведений час. У цьому таборі я відсвяткувала свої два дні народження. Перший — 8 січня, тілесне народження. Другий — 12 січня, духовний день народження.

Я познайомилась з неймовірними людьми, багато раділа і головне — покаялась і народилася згори. Ніколи не забуду цей табір, бо тут я почула поклик серця, після якого більше ніколи не відійду від Христа. Я спасенна!

Я зрозуміла, що найкращі миті у моєму житті пов’язані з Ісусом. Наставники були добрими і підтримували мене.

Чесно кажучи, не хочу повертатись додому, бо тут по-справжньому відчуваю благодать, але знаю, що турбота Отця не покине мене. Дякую!

Настя В.

Я дуже вдячна команді табору «Він є!», завдяки якій ми провели 5 чудових днів в Закарпатті. Хоча дорога була складна і довга, потім було катання на лижах і поїздки в басейн. У мене з’явилася можливість навчитися того, що я боялась або ніколи не робила. Хочу зауважити, що були дуже смачні обіди, сніданки і вечері. В кімнатах було тепло і комфортно. Мені подарували новий купальник. У таборі я познайомилася з людьми, через яких Бог достукався до мого серця. 12.01.2024 моє життя змінилось, я покаялася і тепер хочу прославляти Бога! Дуже багато емоцій,  які словами передати неможливо. Але є такий маленький мінус — було дуже мало вільного часу, оскільки програма табору дуже насичена.

Я дуже рада, що потрапила в цей табір. Дякую Богові за те, що Він дає людей, які охоче допомагають і хочуть достукатись до наших сердець.

Світлана Т.

 

Хочу поділитись враженнями від часу, проведеного в християнському таборі. Атмосфера була наповнена добром та підтримкою, що надихало нас до духовного зростання. Програма табору була дуже різноманітною, забезпечуючи нам можливість розвивати наші стосунки з Богом та один з одним. Особливо сподобалося те, що я під час табору я зблизився з Богом. Також я покаявся.

Віталій К.