З 29 травня по 1 червня 2023 року на базі християнського футбольного клубу «Надія» пройшов денний футбольний табір під назвою «Надія — ЗСУ». Мета табору — проповідь Євангелії і підтримка Збройних Сил України. У таборі було близько 40 дітей і кілька дорослих. У програмі табору, яка називалася «Бажаєш грати», були дуже влучно пов’язані аналогії футболу з життям. Наприклад, якщо хтось створив футбол — отже, Хтось створив Землю. Якщо у футболі є правила — то й у житті є правила. За порушення правил у футболі є покарання — за порушення Божих правил також є покарання. У футболі це червона карточка — у житті це смерть. Але, якщо у футболі гравець, який отримує червону карточку, не може повернутися на поле, то в житті Ісус Христос приходив у цей світ, щоб узяти все наше покарання на Себе і дати нам другий шанс. Ось така була духовна програма.

Звісно, були в таборі і веселі ігри, і різноманітні конкурси.

Дітки були віком від 5 до 8 років, тобто малеча, але ми намагалися їм донести найголовніше, що найбільша, найкраща наша допомога Збройним Силам — це наша молитва. Ну а також, велика частина зібраних коштів пішла на підтримку трьох наших воїнів. Ми не купували їм чогось надто серйозного, але там були смаколики, мікрохвильова піч, тобто деякі потреби наших воїнів ми задовольнили.

Що ще було круто, так це те, що старші хлопці з «Надії» (старші для учасників табору, їм було по 10–12 років) вчилися бути тренерами, вчилися служити, і за цим також було цікаво спостерігати.

Слава Богові за табір! Подяка людям, які молилися за нас. На мою думку, це був дуже непоганий час, і сподіваюся, що ті уроки, які отримала наша малеча, в майбутньому їм стануть у пригоді.

Олександр Гончар