Конфлікти в нашому житті неминучі. Та й проблема, здається, не в самих конфліктах, а в тому, як їх вирішують. Деякі цитати з книги Кеннета Сенді «Миротворець» можуть і повинні надихнути нас по іншому дивитися на труднощі, які виникають у відносинах з людьми.

«Чим сильніше ви вірите в Бога, тим простіше виконувати його волю. Це особливо вірно для конфліктної ситуації. Якщо ви вірите, що Бог береже вас усією Своєю досконалою любов’ю і необмеженою силою, то ви зможете щиро служити Йому як миротворець навіть в найважчих обставинах …»

  1. Бог – Владика

«Бути владикою означає бути необмежено, цілком і надзвичайно незалежним від будь-якого впливу. Тільки Бог має таку владу (Іс.46: 9-10)».

«… Бог необмежено панує над усім, що відбувається в світі. Але Він не користується своєю силою на відстані і не відноситься до нас як до натовпу безіменних людей. Він проявляє інтерес до кожної людини і знає найменші деталі нашого життя (Пс.8: 3-4; 138: 1-18 …)»

«Бог здійснює повний контроль навіть над болючими і несправедливими подіями (Вих.4: 10-12; Йов1: 6-12 …) … Зрозуміло, біль не доставляє Богу задоволення (Єз.33: 11), і Він ніколи не буде творцем гріха (Як.1: 13-14; 1Ін.1: 5). Однак заради здійснення Своїх вічних цілей іноді Він допускає страждання і дозволяє людям здійснювати несправедливі дії, а не стримує їх в цьому, хоча і має владу зробити це».

«Він дозволяє нам самим контролювати себе і покладає на нас повну відповідальність за всі рішення, які ми приймаємо упродовж життя (Мф.12: 36; Рім14: 12)».

«Знання, що саме Бог вибрав і збудував події нашого життя, має докорінно змінити наше ставлення до них».

  1. Бог – добрий

«Бог є добро – Його сила завжди йде поряд із досконалою любов’ю (Пс.61: 12-13)»

 

«Фундамент нашої віри в Бога споруджений як на силі, так і на любові».

«Те, що Бог добрий, зовсім не означає, що Він оберігає нас від усіх страждань. Швидше, це означає, що Він буде з нами в усіх наших скорботах і через них створить добро (Іс.43: 2-3)»

 

Дж.І.Пакер пише: «Ми бачимо, що Він залишив нас в світі гріха, щоб випробувати, перевірити, провести через труднощі, які загрожують нас розчавити, щоб ми могли прославити Його своїм терпінням в стражданнях, щоб показати всю повноту Своєї милості і викликати в нас зростаючу хвалу, оскільки Він завжди підтримує і живить нас»

 

«Віра в Бога означає, що, незважаючи на наші запитання, сумніви й страхи, ми черпаємо надію та силу в Його милосерді й продовжуємо вірити, що Бог любить, що Він контролює, і що Він завжди несе добро. Така віра допомагає нам навіть в складних ситуаціях продовжувати здійснювати добрі й правильні вчинки».