9–15 січня в с. Поляна Закарпатської обл. співробітники нашого відділу християнської етики спільно з американськими друзями з Другої Пресвітеріанської церкви м. Мемфіс та з м. Східний Олбані провели табір для підлітків, більшість із яких перебувають у складних життєвих обставинах.

37 учасників табору віком 13–17 років із Рівненщини, зокрема 5 дітей-сиріт, вивчали біблійний курс «Смертельні гріхи: перемога над руйнівними спокусами». Окрім навчання, підлітки мали спільне поклоніння, спілкування в групах, спортивні ігри, прогулянки, катання на лижах та сноубордах, відвідали термальні джерела.

В останній день табору один хлопець і одна дівчина молилися молитвою покаяння й примирилися з Богом, попросивши Ісуса Христа увійти в їхні серця. Вони зробили цей крок свідомо та обдумано.

Проте деякі підлітки із задоволенням їдуть у табір заради відпочинку і розваг, а слухання Слова Божого їх не цікавить і втомлює. Молимося, щоб Господь Ісус Христос здійснив Свою перемогу в серцях усіх цих підлітків Духом Святим, щоб вони прийняли Слово Боже й довірили своє життя Спасителю Христу!

Аркадій Сльоза

 

Відгуки учасників табору:

 

Вікторія, 15 років.

Я дуже рада, що Бог зробив так, що я приїхала в цей табір. За час перебування в таборі Ісус змінив мене. Спогади про табір надовго залишаться в моїй пам’яті. Тут я весело провела час із друзями і буду сумувати за ними і за наставницею Діаною. Мені сподобався досвід спілкування з американцями, вони відкриті та щирі.

Ангеліна, 15 років.

Я була на таборі «Перемога». Мені сподобалося. Я хочу подякувати наставникам — Діані, Мерлін, Джону.

Мені сподобалося прославляти Бога, співати, малювати, кататися з гірки на «таблетці» і робити зарядку. А також, як ми пили чай, прикрашали ялинку, грали в усякі ігри, як діти проводили сценку. Мені сподобалося їздити в басейн. І в мене з’явилася нова подруга.

Анастасія, 16 років

Мені дуже сподобалося в таборі, тут дуже круто й весело, дуже багато емоцій. Найбільше мені сподобалось їздити на термальні води. Дуже сподобалася наставниця Діана. Мені не сподобались біблійні уроки, тому що на них треба дуже довго сидіти, і зібрання теж не сподобались.

Вікторія, 16 років

У таборі «Перемога» мені дуже сподобалось проводити час із новими друзями, кататись на «таблетці», їздити на термальні води, спілкуватися з наставницею Діаною, розказували свої історії з життя. Діана дуже цікава, весела, якби була можливість, я б ще провела час з нею і з новими друзями. Мені ще сподобались історії наставників, я б сказала, що ці історії були трішки печальні, задумливі. Але загалом враження від табору просто чудові! Я всім своїм друзям розкажу про табір «Перемога» і сподіваюся, що ще раз приїду сюди.

Анна, 16 років

Найбільше сподобалися креативність та зацікавленість наставників, прославлення Господа, цікаві пригоди, та поїздки у різні місця, проповіді Скота і Джона, переживання Терези за тих, хто хворів.

Цей табір допоміг мені зав’язати нові знайомства, послухати Боже Слово і не забувати про Того, Хто створив нас і те все, що нас оточує.

Не завжди хотілося слухати Слово Боже, але я намагалася переборювати лінь.

В своєму житті я не часто дослухаюся до Господа, але табір «Перемога» дав зрозуміти, що це найголовніше в житті кожної людини. Потрібно дослухатися до Нього і молитися.

Він все бачить, тому будьмо добріші й любімо Його, нашого Отця.

«Надійся на Господа та держися дороги Його, і піднесе Він тебе, щоб успадкувати землю» (Пс. 37:34).

Люблю вас, «Перемога»!!!