Свята змінилися повсякденними турботами, але й у всіх буденностях Господь із нами, Він діє і Він вірний Своєму Слову. Читайте про служіння дітей Божих, яких спрямовує Святий Дух. Він проводить їх через випробування та дарує перемоги. Нехай ці новини будуть для вас підбадьоренням!

Бог вірний, і кривди немає в Ньому.

Повторення Закону 32:4

 

Поїздка в Якутію

10 січня 2022 року благовісники Андрій та Іван покинули свої домівки та сім’ї на узбережжі Чорного моря, щоб їхати на позашляховику в зимову експедицію в Якутію. Болота й річки на півночі взимку скуті кригою, тому по їхній поверхні можна долати відстані на авто. В Якутії на братів чекають люди, які чули Євангелію від Андрія у 2020 році та спілкувалися з ним віддалено під час пандемії. У багатьох населених пунктах якути не мають можливості відвідувати християнську церкву. По дорозі служителі зупинялися в багатьох містах і селах Росії: свідчили на богослужіннях, проповідували в реабілітаційних центрах, роздавали Євангелії. 26 січня Андрій та Іван нарешті дісталися Республіки Саха. Вони відразу приступили до служіння: підбадьорення віруючих, благовістя по домівках. Вони дуже вдячні за молитовну підтримку і просять продовжувати молитися за дві експедиції за полярне коло та за численні відвідини, враховуючи, що ситуація з коронавірусною хворобою в Якутії погіршується. Моліться, будь ласка, щоб Слово Боже проголошувалося через братів у силі Святого Духа на краю землі.

Нові можливості у Варшаві

У різдвяні дні члени церкви «Божа Благодать» м. Варшави організували й провели свято для 50 дітей та відвідали дитячий будинок, вихованці якого були в церковному таборі влітку. Зустріч була дуже теплою і радісною. Ці діти хоч і оточені турботою держави, але не відчувають батьківської любові. Команда молиться, щоб вони пізнали Бога як великого й люблячого Батька. Церква має бажання послужити дітям, у яких є проблеми із зором, для цього планують закупити МР3 плеєри з аудіозаписом Біблії. Особливою радістю для церкви стала можливість орендувати приміщення майже в самому центрі міста. У новому приміщенні після ремонту планують проводити два недільні зібрання, зустрічі з дітьми та молоддю, мовні курси. У підвалі можна обладнати приміщення для спортивних та пластичних занять із дітьми. І вже цього літа планується проведення тут денного табору для дітей, які живуть навколо церкви, та тих, з якими потоваришували в таборі влітку 2021 та на Різдво.

Читати більше…

Переслідувана церква

Господь проводить через особливі труднощі та випробування наших братів і сестер в Афганістані. Це мусульманська країна, де віра в Христа — поза законом. У грудні в одному з міст представники Талібану викрили місце, де збиралися діти Божі. Вони заарештували багатьох, деякі зуміли втекти, але не всі. Заарештованих катували, і декого вбили. Вони залишилися вірними Богові до кінця і тепер перебувають у Небесному Царстві нашого Господа. У місті залишилися їхні сім’ї, котрих продовжують підтримувати наші служителі серед мусульманського народу. Ці події стали серйозним потрясінням для християнської громади в Афганістані. Гнана церква потребує наших молитов!

Розповсюдження літератури в Персії

Прочитане в книгах часто залишає враження на все життя. Саме тому книжкове служіння дуже важливе. Цієї зими наші брати завершили переклад на мову фарсі, надрукували та поширили нові книги: «Бесіда біля воріт пекла», «Дорогоцінний Христос» та «Заклик до радості». Цю літературу разом із Бібліями, Євангеліями, буклетами наші служителі таємно поширюють у багатьох провінціях однієї нехристиянської країни. Брати прагнуть цього року охопити всю країну. У служінні їм дуже допомагає один вірний брат. Він піклується про те, щоб книги були надруковані й безпечно доставлені. На жаль, його зір різко падає. Моліться, будь ласка, щоб операція, яка йому потрібна, принесла покращення.

Уйгурське служіння

Господь благословляє брата Б. та його сім’ю. Зараз вони облаштовуються на новому місці в новій країні. З милості Божої вони вже отримали дозвіл на проживання, тепер старанно вивчають мову, знайомляться з місцевими церквами. Хоча мова й схожа на їхню рідну, але є деякі відмінності. Старші діти продовжують навчатися дистанційно, завантажені уроками, звикають до нового місця і кажуть, що їм тут подобається.

Сім’я намагається брати участь у різних служіннях місцевої громади. Брат Б. — у прославленні та в братерських зустрічах, його дружина Т. — у жіночих зустрічах, куди приходять і невіруючі. Зараз зібрань поменшало, бо після свят багато хто захворів. Сім’я наших служителів теж перехворіла, але Господь зберіг і обійшлося без ускладнень.

Наші служителі радіють, що тут, у порівнянні з Китаєм, набагато більше спілкування та свободи. Щосереди проходять жіночі онлайн-зустрічі, і це велике підбадьорення та радість для сестри Т. Брат Б. знайомиться з людьми на вулиці та в магазинах, уже є ті, кому він зміг розповісти про Христа. Попереду ще багато роботи, але Господь ніколи не залишить і подбає про Своїх дітей. Дякуємо за ваші молитви!

Служіння народам Сходу

Відтепер на нашому сайті ви можете познайомитися з деякими новинами та свідченнями в нових рубриках Перське служіння та Арабське служіння. Уже є розповідь про медійне служіння мовою фарсі, яке здійснює пастор-благовісник з Ірану, а також свідчення нашого брата і співробітника з Марокко. Надалі сподіваємося висвітлювати більше новин та молитовних потреб на цю тему, адже це складне й особливе служіння не може розвиватися без молитовної участі всієї Церкви. Хоча ви розумієте, що всі деталі ми не можемо оприлюднити заради безпеки наших переслідуваних братів і сестер в нехристиянських країнах Близького Сходу.

Різдвяне благовістя

Щиро дякуємо кожному, хто взяв участь у нашому проєкті різдвяного благовістя на місіонерських точках! Завдяки вашим пожертвам і молитвам наші співробітники мали можливість під час відвідування малозабезпечених сімей з дітьми та під час євангелізаційних зібрань вручити слухачам Слова Божого святкові гостинці. Для багатьох людей, особливо в нехристиянських культурах, – це яскраве свідчення того, що благовісники не просто говорять, але справді виявляють щирий інтерес до їхніх потреб і доль. Ми впевнені, що наша спільна участь у цьому служінні не даремна перед Господом і завдяки жертовності братів і сестер люди, які отримали різдвяний подарунок, відчули особливу Божу любов і турботу про них.

Християнський євангелізаційний табір

9–15 січня в с. Поляна Закарпатської обл. співробітники нашого відділу християнської етики спільно з американськими друзями з Другої Пресвітеріанської церкви м. Мемфіс та з м. Східний Олбані провели табір для підлітків, більшість із яких перебувають у складних життєвих обставинах. 37 учасників табору віком 13–17 років із Рівненщини, зокрема 5 дітей-сиріт, вивчали біблійний курс «Смертельні гріхи: перемога над руйнівними спокусами». Окрім навчання, підлітки мали спільне поклоніння, спілкування в групах, спортивні ігри, прогулянки, катання на лижах та сноубордах, відвідали термальні джерела. В останній день табору один хлопець і одна дівчина молилися молитвою покаяння й примирилися з Богом, попросивши Ісуса Христа увійти в їхні серця. Вони зробили цей крок свідомо та обдумано. Ще в багатьох були сльози на очах після проповіді й під час заклику до покаяння. Молимося, щоб Господь Ісус Христос здійснив Свою перемогу в серцях цих підлітків Духом Святим, щоб вони прийняли Слово Боже і довірили своє життя Спасителю грішників Ісусові Христу!

Читати більше…

Християнська флорбольна команда SKY

На цей рік тренери взяли собі за мету побудову стосунків із батьками, тому провели декілька батьківських зборів, де розповідали про клуб, його пріоритети й цілі. Також організували спільний виїзд на природу на церковну базу. Там спілкувалися про те, що для виховання дітей потрібна мудрість, і читали в Біблії, де її взяти. Бог дав можливість розпочати тренування у двох нових школах міста Рівне. Спочатку провели заняття з флорболу на уроках фізкультури, а потім розпочали тренування двічі на тиждень. З перших же тренувань діти чують Благу Звістку на біблійних уроках. У наших флорболістів була низка виїзних змагань християнської ліги Edge, яка проходила в Луцьку, змагання Precept Cup, усі учасники яких були на богослужінні в церкві. З 17 по 22 січня відбувався загальнокомандний табір в Закарпатті для дітей віком від 13 років. Цьогоріч проходили біблійні уроки про те, як перемагати гріхи, які руйнують наше життя. Був також час для розваг, катання на лижах, сноубордах, санках, гри у флорбол тощо. Просимо вас продовжувати молитися за дітей клубу, які чують Євангелію, аби Христос відкрився їм і увійшов у їхні серця.

Читати більше…

Свято Біблії

Учитель християнської етики в КЗ «Клеванська спеціальна школа № 1 І–ІІІ ст.» Рівненської обласної ради Ковальчук Руслана, яка є також працівником МГО «Надія – людям», разом із педагогічним колективом закладу підготували й провели виставу до міжнародного дня Біблії «Солодша за мед». Учні-третьокласники доносили діткам-глядачам, яка чудова, важлива й необхідна для всіх Біблія.

Наприкінці свята діти отримали смачний, корисний, запашний мед, а також чудові дитячі Біблії, адже солодшим за мед є лише Слово Боже.

З цією виставою педагоги та юні артисти завітали на недільне богослужіння Рівненської біблійної місіонерської церкви «Община Доброго Пастиря». Слава Богу за таку чудову багаторічну співпрацю!

Виставка «Спаситель світу» в школах

15 грудня 400 дітей та 30 педагогів та інших працівників школи-ліцею с. Малинськ Рівненського р-ну мали можливість прослухали екскурсію по виставці картин всесвітньо відомих художників «Спаситель світу», під час якої рясно сіялося Слово про Христа. В січні відбулися поїздки з виставкою в школи с. Ярунь Новоград-Волинського р-ну Житомирської обл. та с. Коловерти Корецького р-ну Рівненської обл. Після виставки кожен охочий отримав у подарунок християнську літературу: дитячу Біблію та розмальовку, Біблію для підлітків, Біблію для дорослих, Євангеліє, журнали «Слово вчителю».

«Перезавантаження серця — 2022»

Ми дякуємо за молитви про традиційну щорічну новорічну конференцію для молоді й не лише під назвою «Перезавантаження серця», в центрі якої – Бог і Його Слово. Молимося і з надією чекаємо на продовження та нові зустрічі наступного року!

Рекомендуємо вам подивитись самим та поділитися з друзями відеозаписами проповідей, проголошених у дні цієї конференції:

Проблема поверхневого розуміння Євангелії – Олександр Калінський
Небезпека невміння жити Євангелією – Віталій Красносельський
Євангелія – союз з Особою – Андрій Резуненко
Добровільні страждання – докази віри – Павло Руденко
Добровільне посвячення – ознака вірності – Віталій Бакунець
Життя зречення – перемога Євангелії – Андрій Бортнійчук
Явлення характеру Христа – плід Євангелії – Сергій Кириленко

Молимося і з надією чекаємо на продовження та нові зустрічі наступного року!

Сесія в РБК «Слово Благодаті»

Зимова сесія в Рівненському біблійному коледжі стала черговим благословенням. Предмет «Огляд Нового Завіту» цього разу читав пастор із Києва Віталій Фомін.

Студенти розглядали питання богонатхненності та авторитетності Святого Письма, канон Нового Завіту, його культурно-історичне тло. В кінці у всіх склалася цілісна картина 27-ми книг Новозавітного Писання.

На цій сесії не обійшлося без пригод: замело дороги, і братам доводилося розчищати сніг, звільняти авто, що застрягли. Втім, це тільки піднімало настрій і зміцняло почуття єдності. Одного вечора зникла електрика, коли ми групою провели для сім’ї студентів з Польщі бебі шауер. І хоч свято вдалося на славу, але 4 години вечірнього часу без електрики, коли за вікном виє завірюха і будівля починає помітно остигати, викликали в нас серйозне занепокоєння, яке ми перемагали молитвою.

Усі роз’їхалися щасливими та радісними.

Уклали: Ірина Соляник, Тетяна Артерчук, Надія Доля