Дякуємо Богу за те, що ми можемо ділитися Словом Божим та Доброю Новиною через флорбол.

В жовтні на урочистому відкритті сезону ми зібралися всім клубом, щоб згадати минулий сезон, проаналізувати його та скласти плани на новий сезон. Ми грали різні ігри, нові гравці підписували з клубом контракт, в якому прописані правила та цінності клубу, а також ми говорили про стосунки в команді на прикладі Ісуса і того, як Він показав Свою любов, омивши ноги учням і давши заповідь любити один одного.

Відразу після цього почалася ціла смуга змагань.

Наші дівчата поїхали в Луцьк, де вони дебютували в чемпіонаті України серед жінок. Неоціненний досвід, багато емоцій, перша перемога і час разом у Слові Божому – це все те, чим запам’ятався цей виїзд.

В Ужгороді наша старша команда змагалася в першій лізі чемпіонату України, де були дуже непрості суперники та матчі. Два дні змагань, складні емоційні ситуації, це був той фундамент, на основі якого ми мали можливість говорити з хлопцями по посланню Якова, чому в нас сварки та що тільки Бог може змінити наші серця й характери.

Водночас одразу три наші команди, дві команди віком до 12 років і одна до 15 років відповідно, брали участь в християнській підлітковій лізі Edge в місті Луцьк. Де вони показали непоганий результат, особливо, враховуючи те, що з ними безпосередньо не було їхніх тренерів, які в цей час виступали як гравці старшої команди в Ужгороді.

На кожному тренуванні діти мали можливість чути Слово Боже та шлях спасіння, вивчаючи різні теми на біблійних уроках. Діти до 12 років вивчали тему «Ісус в центрі уваги» на основі Євангелія від Івана. Діти до 15 років розпочали нову тему «Як зробити правильний вибір, про який не будеш шкодувати». Дівчата розглядали різні Імена Бога в Біблії та що вони означають, а старша команда вивчала те, що говорить Бог у Своєму Слові на тему «Небо, пекло та життя після смерті».

В грудні старша команда грала другий тур першої ліги чемпіонату України з флорболу у місті Ужгород. Цього разу, попри три поразки, ми раділи двом перемогам, які нам дав здобути Бог. Спільна прогулянка по місту, час разом і біблійний урок про те, що без Бога ми як сухий кущ в пустелі та що нам треба Христос. Це все те, чим запам’ятається нам останній виїзд на змагання для старшої команди у 2020 році.

Дівоча команда поїхала на другий тур чемпіонату України в місто Запоріжжя. А три наші дитячі команди, дві з яких віком до 12 років і одна до 15 років, поїхали на фінальні змагання християнської ліги Edge в місті Луцьк. На всіх змаганнях Бог порадував нас непоганими результатами, і з Луцька ми привезли кубок за перше місце в категорії до 12 років, і медалі за друге місце в категорії до 15 років. Також команда наших наймолодших і нових гравців раділа своїй першій нічиїй. Дівчата ж в іншому кінці країни разом і з поразками здобули 2 перемоги. Слава Богу за ці змагання!

В нашому служінні ми багато говоримо про спорт, і це природно, бо воно спортивне. Але головне тут слово «служіння», служіння нашому Господу і Спасителю Ісусу Христу. Які б не були перемоги чи поразки, найбільше наше серце радіє тоді, коли ми бачимо як стаємо учасниками великої Божої роботи по спасінню душ та зміні сердець. Тому, аналізуючи весь 2020 рік, можна сказати, що найрадіснішою подією і найбільшою перемогою було укладення завіту по вірі з Господом чотирьох наших гравців.

Ми дуже вдячні Богу за все те, що Він робив в нас і через нас за цей рік. І просимо продовжувати молитися за утвердження в Христі команди служителів, за покаяння тих, хто займається з нами флорболом, тих, які знають Євангеліє, але так і не прихилилися перед Христом. Нехай прославиться наш великий Бог!

Віталій Бакунець