Господь посилає випробування, які часто ведуть до змін в житті та служінні. Життя місіонера — не виняток. Наш брат і вірний Божий служитель Ярослав Довгий разом із родиною присвятили багато років свого життя служінню слов’янам та італійцям в місті Казерта, що в Італії. У нього було багато планів і задумів, як розвиватись далі в служінні. Але Господь розвернув їхнє життя в зовсім неочікуваному напрямку.

Останні роки Ярослав хворів, проте лікарі ніяк не могли встановити діагноз. Попри те, сім’я активно ділилася словом Божим з усіма, хто був на їхньому шляху. Наприкінці минулого року Господь благословив Ярослава зустріччю з хорошим спеціалістом, професоркою медицини, яка змогла встановити діагноз і підібрати підтримувальну терапію. Водночас повідомила, що вилікувати таку хворобу в Італії неможливо. Зрозуміло, що в серці Ярослава виникло багато запитань до Бога, чому саме так і чому саме зараз, коли служіння почало розвиватись. Десять місяців молитви й нерозуміння ситуації не зруйнували його віри в Божу суверенність, а навпаки — сім’я Ярослава бачить сьогодні ясність, куди й чому направляє їх Господь. Виявилося, що в США лікують хворих з таким діагнозом. Тоді Ярослав почав молитись, чи це Божий шлях для них. Господь вів і допоміг швидко владнати всі організаційні питання й знайти необхідні кошти на переліт. Наприкінці вересня Ярослав і Оксана з донькою Євою вирушили у подорож. Ярослав вірить, що як Божа людина буде корисним на новому місці також.

 

За сім років служіння в Італії брат Ярослав з командою  подарували близько 18 тисяч Нових Завітів українською та російською мовами, а також більш як 9 тисяч Нових Завітів і Біблій італійською. Можливо, після закінчення лікування в США Господь поверне їх до Італії і вони зможуть продовжити своє служіння. Сім’я Ярослава відкрита перед Господом і готова слідувати за Ним, куди Він поведе.