Наприкінці серпня 57 молодих людей зібралися на нашій заміській базі «Залісся», що на Рівненщині, щоб дослідити тему ціни слідування за Христом. В цей непростий для нашої країни час Господь лишається вірним і продовжує являти нам Свою милість. Він дозволив нам провести час у таборі й розповісти молоді про Його план на життя християн.

У таборі були юнаки й дівчата не лише з Рівного, а й переселенці з інших міст, яким служили 10 волонтерів.

Після бесіди з наставником дві дівчинки-переселенки молилися й просили в Бога прощення за свої гріхи.

Також у таборі побували діти з великої християнської родини, котра переїхала з окупованої частини Запорізької області. Семеро з десяти братів і сестер – прийомні діти. Зараз усі вони тимчасово проживають у Заліссі.

Ось деякі відгуки учасників табору:

«Ми мали змогу відпочити від реалій війни на базі «Залісся» й вивчати разом із наставниками курс «Хочеш бути учнем Христа — будь готовий платити ціну». Ми мали хороший якісний час спілкування та ігор, смачної їжі та пісень про нашого Спасителя біля вогнища вночі))) Це був особливий час роздумів про серйозність нашої віри і чи варта вона того, щоб за неї платити достатньо високу ціну. Дехто з молоді вже знав про Христа, але були й ті, що лише почали шлях з Богом, були ті, хто вже готується приймати хрещення, і ті, хто лише прийняв рішення слідувати за Христом. Для всіх ця тема була актуальна й корисна. Дякуємо тим, хто молився, вкладався і переживав за цей табір!»

Вікторія Ригуліч, волонтер

«Це був мій перший досвід перебування в такому таборі, але сподіваюся, не останній. Все було по-максимуму: якщо спортивні змагання та ігри, то наче Олімпіада, якщо снек, то наче королівський десерт, якщо вивчення Слова та проповідь, то наче ти біля престолу Бога. Це місце, де не бояться говорити Божу правду як вона є. О, тут не задовольняються лише тим, щоб провести моральне повчання. Бути учнем Христа, Його послідовником, Його рабом – не надто популярні теми в сьогоднішньому християнстві. Проте це фундаментальні теми, без яких християнство не є християнством.

Найскладнішим особисто для мене було вести групу з вивчення цієї теми. Мені це коштувало щоденного покаяння.

Впевнений, що Слово не залишило нікого байдужим. На мою думку, в цьому таборі Божою метою було провести чітке розмежування між істинним учнівством і фальшивим, щоб ніхто не був обманутим. Через Своє Слово Христос відкривав наші очі: чи не на широкій ми дорозі, яка веде в погибель? І буквально за руку проводив нас на вузький шлях, щоб ще раз нагадати нам, яким є шлях до життя вічного з Ним».

Георгій Михайлов, волонтер

«Дуже насичений час був і багато думок. Зрозуміла про сенс життя. Дізналася, як треба розставляти пріоритети в цьому житті та яка основа повинна бути. Розумію, що Бог — головний у цьому житті, а я – творіння. Зрозуміла, яка ціна слідування за Христом і яку Він заплатив, то такої жодна людина не досягне. Дуже вдячна Богові, що була можливість бути в таборі, та сподіваюсь, що цей табір допоможе мені в майбутньому з вибором шляху та основи. Вдячна Богові за людей, які нам говорили Слово та проводили з нами час. Цей табір назавжди в моєму серці»

Юля, 16 років, Запорізька область

«Зустрічі в залі — це щось неймовірне, мені дуже сподобалась ідея проведення ігор саме в залі, тобто на всю площину, а не лише на сцені! Проповіді – дуже класні! Було неможливо відірватися! Остання зустріч біля вогнища була найцікавішою, ви відповіли на моє запитання, і мені було дуже важливо і приємно отримати відповідь (моє запитання було про те, чи можна змінити Божу волю молитвою)».

Олесь, 18 років, Хмельницька область

«Для мене цей LOST став цінним тим, що я зміцнився у вірі.

Було цікаво чути життєві приклади наставників.

Я оновив розуміння ціни слідування за Христом і точно розумію, для чого я маю платити таку ціну. Також помітна робота Духа Святого, за що славлю Христа».

Тимофій, 18 років, м. Рівне

 

Тут ви можете переглянути відео про табір: