Вітаю вас, дорогі брати та сестри!

З Божої ласки та Його благодаті ми не зникли! І тут, у Польщі церква Христова продовжує жити й нести світло Євангелії польському народу і тим людям, які приїхали сюди з інших країн. Ми, Варшавська баптистська громада, є частиною Тіла Христового й бажаємо виконувати своє призначення. Для цього ми як церква намагаємося використовувати всі можливості, щоб нам збиратися разом. І хоча до цього дня у нас ще немає постійного місця для таких зібрань, ми не сумуємо, але використовуємо кожну можливістю.

У нас є надія, що незабаром Бог дасть нам гарне приміщення. Ми молимося про це й робимо конкретні кроки. Я зустрічався з представницею міськради, яка запевняла мене, що нашу заяву на оренду будівлі буде розглянуто на одному із засідань. Для нас вирішальним фактором буде ціна. Тому ми молимося, щоб Господь працював із серцями тих, хто буде ухвалювати це важливе для нас рішення. Просимо і вас молитися про це!

А поки ми збираємося в Домі молитви однієї з польських церков. Вони дали притулок на час, поки ми не будемо мати щось своє. Це гостинні й сміливі брати, які в цей важкий для всіх час і самі збиралися, і нам дозволяли збиратися. І Бог дивно благословив їх — тоді як у багатьох інших церквах людей приходило менше, у них спостерігається явний приріст. Слава Ісусу Христу!

Особливо радісно бачити як гарно і близько спілкувалася молодь – наша і польська. До речі, наша молодь цієї неділі знову буде вести зібрання. Це вже другий раз, коли вони від А до Я роблять все самі: проповідь, виклад і пояснення нашого віровчення, підбір і виконання пісень, ведення служіння. А тепер було б непогано вчитися працювати в команді з польською молоддю. Адже наша мета насадження нових церков в Польщі. Хто знає, може, це буде початком нової місіонерської точки?! Цього разу вже із самого старту польської.

У нашій церкві ми намагаємося підтримувати дух живого спілкування. Для цього не втрачаємо можливості виїхати разом за місто. На такому виїзді ми цього року відсвяткували Свято Воскресіння. Дуже здорово переживати радість спільного офлайн-поклоніння і по-новому поглянути на це Боже чудо – Церкву.

Ми продовжуємо збиратися на домашніх групах для вивчення Біблії. Є регулярні братерські і сестринські зустрічі. Особливо радують молодіжки, на які Бог приводить нових людей. За все Богові слава!

Також спішу поділитися з вами, дорогі мої друзі, ще однією радісною новиною. На одному з наших виїзних зібрань покаялося ще двоє людей – Ігор і Володя. Двоє дорослих чоловіків (їм близько 40 років) молилися молитвою покаяння і просили Бога змінити їхнє життя. Є у нас ще три душі, які хочуть вступити в заповіт із Господом. Згадуйте у своїх молитвах Віталіка, Анжелу і Руслану, щоб їм зміцнюватися благодаттю. І, можливо, вже зовсім скоро вони зможуть істинно і щиро засвідчити всім про свою віру в Спасителя Христа, приймаючи водне хрещення.

Ми готуємося до головної події цього року – до нашого дитячого євангелізаційного табору, який заплановано на липень місяць. Ми хочемо зібрати понад 100 дітей і підлітків у віці від 7 до 15 років. Не менше половини з них – це будуть невоцерковлені діти. Вже відкрита реєстрація і люди почали записувати своїх дітей. Команда молодих волонтерів зі США приїде в Польщу і буде працювати в нашому таборі. Наша молодь буде їм допомагати. Та й практично вся наша церква долучена до цього великого проєкту. Після проведення табору ми хочемо продовжити регулярні зустрічі з цими дітьми. Для цього у нас вже є хороша база – молодіжний клуб, а також кілька підготовлених учителів недільної школи.

Ми вдячні всім вам за вашу участь у творенні нашої помісної громади! Нехай Господь рясно благословить вас і воздасть вам за вашу старанність, дорогі друзі!

Ваш брат

Саша Іллін