У наш час важко захопити увагу людини. Одним нецікаво слухати, іншим нецікаво читати, але всім цікаво дивитись картинки. Бог дав мудрість команді з Рівного використовувати картини відомих художників, написані в різні часи, але об’єднані єдиною ідеєю. На цих картинах зображені сюжети з життя Ісуса Христа.

До свята Пасхи були виготовлені нові репродукції. Відтак у смт Оржів Рівненської обл. відбулася перша в цьому році виставка. Просто в центрі містечка стояли картини і розповідали про народження, життя, смерть і воскресіння Христа. Люди зупинялись, цікавились, дивились, і тоді досвідчені служителі підходили до них і пояснювали біблійні сюжети.

Багато людей почули про Христа і спасіння. Дехто вперше дізнався, що ж таке насправді свято Пасхи. Навіть дітям було цікаво і зрозуміло.

Це дуже перспективне служіння, адже говорять самі картини, а люди лише допомагають краще зрозуміти істину, зображену на полотні. Така виставка побувала вже в багатьох містах України, і ще є багато охочих прийняти її в себе. Наші служителі не тільки їздять самі, але й можуть навчити, як це робити, і допомогти організувати таке служіння у вас у церкві.

Свідчення членів команди:

«Служіння благовістя через картини — це чудова можливість виконати Велике доручення. Для мене велика радість виконувати Божу волю, а вона полягає в тому, щоб звіщати Добру новину всім народам! Часто люди думають, що ділитися Євангелією на вулиці важко, бо треба вміти красиво говорити. Але це не так, треба пам’ятати, що ми говоримо про того, Хто Воскрес із мертвих! Я радію, що Він дає мені силу говорити про це за допомогою цих картин. Радію,  що можу звіщати Благу звістку тим, хто її не чув!» (Інна, домогосподарка).

«Пересувна виставка картин на християнську тематику – це просто неоціненна можливість нагадати навколишнім людям про Ісуса Христа й причину Його приходу на землю! Кращу можливість  важко собі уявити! Відкрито розповідати людям Євангелію в той час, як вони зацікавлено розглядають високоякісні ілюстрації з життя Ісуса Христа, — що може діяти більш ефективно? Самі картини, буквально виношені й народжені великими митцями всіх часів, викликають у глядачів надзвичайно сильний емоційний відгук. І тоді інформація з Біблії, яку вони чують від екскурсоводів, практично оживає!

Беручи участь у цьому служінні, я бачила очі, які загорялись; чула вигуки: “Як цікаво і корисно!”; бачила, як чоловіки приводили дружин з іншого краю майдану, щоб вони теж послухали… І в мене теж від участі у такій чудовій справі просто виростали крила! Дякую Богові за честь брати участь у цих виставках!» (Людмила, пенсіонерка).

«Єдине, що можу сказати, що мені дуже подобається і я отримую велике задоволення від спілкування з людьми і від того, що в мене є чудовий привід говорити людям Євангелію. Але іноді мені хочеться плакати, тому що не всі розуміють, як це круто! Кожного разу після такої євангелізації я дуже втомлена. Останнього разу я порахувала, що до мене підійшло приблизно 30 людей, яким я розповіла історію, зображену на картині. Це була суцільна Євангелія! І люди, які бажали послухати, просто йшли і йшли до мене. Треба використовувати ту свободу говорити, яка є зараз в нашій країні, бо не завжди так буде» (Вікторія, учитель).

Іра Соляник