Молода біблійна церква «Божа Благодать» в Варшаві відсвяткувала своє триріччя. У Польщі, і особливо в столиці – м. Варшава, багато емігрантів, переселенців і студентів з країн СНД, вони всі розуміють російську мову. Приїхавши в нову країну, вони часто стикаються з самотністю, несправедливістю і проблемами, яких не чекали. Це хороша можливість звернути їх погляд на Христа і розповісти про те, що Йому важливе їхнє життя і що Він любить їх. Цим і займається Олександр Ільїн. У 2016 році Олександра благословили на пасторське служіння. 20 березня 2016 року відбулося перше зібрання нової церкви.

Почалася весна, і нашій общині вже три роки! З Божої ласки, ми сповнені нових планів і на це літо! Перш за все, це регулярні вуличні євангелізації з картинами і без них. Якщо Господь дозволить, то хочемо допомогти в вуличному євангелізмі ще двом російськомовним церквам – в Торуні і в Бидгощі. Також разом з ними плануємо на початку липня провести дитячий табір. Щоб наша співпраця було більш ефективною – намагаємося регулярно проводити пасторські зустрічі. В кінці травня хочемо зробити триденний молитовний ретрит під Варшавою. Це може дати початок духовно-освітньому центру для служителів Польщі та Європи, про який ми з братами мріємо й молимося. На цю першу зустріч приїдуть брати з Італії та Іспанії, якщо Бог дозволить.

Також є у нас інша мрія, про яку ми вже більше року молимося. Один мій знайомий пастор польської церкви запропонував безкоштовно свій зал для проведення недільних богослужінь російською мовою після них. Це невелике місто під Варшавою, в якому також живуть і працюють наші люди. Наша громада ще не має своїх ресурсів, щоб самостійно робити два служіння, тому я шукаю серед дружніх нам церков з України та Білорусі братів і сестер, які змогли б приїхати до нас на два-три дні. План такий: в суботу євангелізація, запрошуємо нових людей, знайомимося, а в неділю служіння та чаювання для кращого знайомства. Досить команди з 4-5 чоловік, в якій є проповідник і співаки. Таких команд хочемо зібрати з різних церков побільше, щоб, за заздалегідь складеним графіком, вони приїжджали раз в два-три місяці. Ну, можна й частіше – ми будемо тільки раді.

Так що моліться, друзі, про цей проект, тому що зараз Польща – це величезне євангелізаційне поле! Ми віримо, що Бог буде використовувати і нашу невелику общину в справі поширення Божого Царства!

Нехай прославиться Господь у всьому!

Ми дякуємо Богові за вас, за ваші молитви і за вашу підтримку!

Нехай Господь рясно вас благословить, дорогі наші друзі!

Ваш брат Саша Ільїн